Vár a természet

Vár a természet


Új, saját fejlesztésű anyagból készült termékekkel bővült a Fjällräven legújabb kollekciója. Az extrém körülményeket is jól bíró, víz- és kopásálló Bergshellt 31 százalékban újrahasznosított alapanyagból állítják elő.

 

A Fjällräven – aminek a jelentése a sarkvidéki róka, ma az egyik legnépszerűbb márka a kirándulók körében. A környezettudatos emberek is szeretik, hiszen minden évben olyan modellekkel áll elő, amelyekben nagy szerepe van az újrahasznosításnak. A mostani új kollekció 31 százalékban újrahasznosított műanyagból készült, ez az új anyag, a Bergshell könnyedén birkózik meg a zord időjárással. És lám, megint összhangba került a táska és a táska logója, a kis sarki róka, amely a legzordabb vidéken él…

Az új anyagból készülnek a legújabb Bergtagen és Ulvö táskák is, amelyeket a funkcionalitást szem előtt tartva, saját tapasztalatokra és a vásárlói visszajelzésekre építve alkottak meg. A Bergtagen 38 egy ideális hátizsák magashegyi túrákhoz, amelyben praktikusan helyezhetjük el a legszükségesebb felszereléseket. A terméket Åke Nordin, a Fjällräven alapítójának első saját hátizsákja ihlette, az ő terveire épül a Bergtagen mai formája is. Kialakítása a fából készült vázzal, övvel és a mászó felszerelés rögzítésére alkalmas kiegészítőkkel járul hozzá a csúcstámadások sikeréhez. S ha már az alapítóról van szó, róla jó, ha tudjuk, hogy a márkát 1960-ban hozta létre, de tulajdonképpen már tíz évvel korábban, kamaszként álmodta meg az első hátizsákot, ami szabadon hagyja a kezet, jól eloszlatja a súlyt és bírja a szelet, az esőt és a terheket.

A Keb 52 és 72 túrazsákok a tavaszi kirándulások hasznos kellékei, a nagy méretű táskákban akár az egész család holmija elfér. A hátizsákok a késői sítúrákon is jó szolgálatot tesznek, hiszen kialakításuknak köszönhetően a léceket is felcsatolhatjuk rájuk, a cipzárakat pedig kesztyűben is könnyen használhatjuk. A Keb zsákok sokoldalúságát a biztonságos acél kampókkal felerősíthető kiegészítők egész sora biztosítja. Az Ulvö táskák a rövidebb kiruccanások praktikus kiegészítői. Éppen elég hely van bennük, hogy a városból kimozdulva a természetbe is magunkkal vihessük a legszükségesebb kiegészítőket. Az Ulvö 23 kényelmes táska azoknak, akik nagyobb csomagok nélkül szeretnének utazni, az Ulvö Rolltop 23 segítségével a laptopunkat is bárhová magunkkal vihetjük akár esős időben is, az Ulvö Hip Pack övtáskák pedig sokoldalúan használhatók a hétköznapokban.

A mi kedvencünk!

A Kånken Art hátizsákok eredetileg iskolatáskának készültek. A svéd oktatásügy olyan táskákat keresett, amelyek könnyűek, a fiatalok hátát nem terheli, a gerincüket kíméli, ugyanakkor strapabíróak. A Fjällräven Kånken olyannyira népszerű lett, hogy ma már nem csak az iskolások választják, hanem a fitalok zöme hétköznapi táskájának tartja. Ezek az ikonikus termékek most megújult szín- és formavilágban érhetőek el.

A mi kedvencünk, a kék alapú
Színesen, mintásan
Vajon milyen állatok rejtőznek a táskán?
Védd a természetet, óvd az állatok!

A letisztult vonalvezetésű, praktikus táskák mintázatát két svéd művész, Cecilia Heikkilat és Erik Olovsson tervezte az önkifejezés szabadsága és a természet szeretete jegyében. Az új minták a környezet törékeny szépségének és a klasszikus svéd formavilágnak színes egységét mutatják be.  Az új Kånken Art darabok a természet védelméhez is hozzájárulnak a Fjällräven Arctic Fox Initiative programján keresztül, amely minden eladott táska árából részesül.  

###

A Fjällrävenről

1960-ban Åke Nordin alapította meg a Fjällräven céget jelenlegi székhelyén, az észak-svédországi Örnsköldsvikben. Jelenleg a vállalat időtálló, sokoldalú és tartós felszerelései a világ több mint 30 országában elérhetőek. A Fjällräven kínálatában férfi és női outdoor ruházat és kiegészítők, hátizsákok, sátrak és hálózsákok egyaránt megtalálhatóak. A Fjällräven számára kiemelten fontos, hogy az embereket, az állatokat és a természetet egyaránt tiszteletben tartó, felelős vállalatként működjön, és mind több érdeklődő figyelmét felkeltse a túrázás szépségeire. A cég két népszerű outdoor kezdeményezést hívott életre, a Fjällräven Classic-ot és a Fjällräven Polar-t, mindkét túrán ezres nagyságrendben vesznek részt éves rendszerességgel.

Még több táska