Színekben az egészség

Színekben az egészség


Tudtad, hogy az egészség titka a színekben rejlik? Szervezetünk optimális működését létfontosságú növényi tápanyagokkal, napi 5 adag piros, zöld, fehér, sárga és lila gyümölcs és zöldség fogyasztásával segíthetjük. Kinek van ideje azonban minden nap a szivárvány színeit a tányérjára varázsolni?

 

Tanácsok sokaságából válogathatunk, ha az egészséges életmódról tájékozódnánk. Azt már tudjuk, hogy a kiegyensúlyozott és változatos étrend kulcsfontosságú, mégis sokan úgy érzik, egészségesen táplálkoznak, hiszen ma már ettek egy salátát is, néha egy-egy almát is elfogyasztanak. Lássuk be, a mindennapokban nem jut idő arra, hogy étkezésünkkel úgy foglalkozzunk, mint egy holisztikus, szervezetünk minden igényét kielégítő tevékenységgel. Kinek ismerős az ebédre gyorsan elfogyasztott szendvics, az étkezések kihagyása, a hétvégére „jó lesz egy pizza” és hasonló életszituációk együttese? Fel a kezekkel, ha stresszes munkát, rohanó életmódot, vagy kihívásokkal teli mindennapokat is hozzá tudunk adni a „csomaghoz”! Bizony, szervezetünktől sokszor megvonjuk azokat a létfontosságú tápanyagokat és vitaminokat, melyek az egészséges mindennapokhoz szükségesek. Az emberi szervezet pedig folyamatosan egyensúlyra törekszik, hogy optimálisan működhessen. A kiegyensúlyozott és változatos táplálkozás létfontosságú az egyensúly fenntartásához, fizikai és szellemi egészségünk megőrzéséhez. Naponta ötször minden színből!
Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization – WHO) ajánlása szerint naponta minimum 5 adag gyümölcsöt és zöldséget kellene fogyasztanunk1, ám világszerte 4-ből 3 felnőtt étrendje nem tartalmazza ezt a mennyiséget. Sőt, emellett arra is fontos lenne odafigyelnünk, hogy a napi mennyiségben az összes fontos színcsoport: a zöld, a fehér, sárga, piros és lila is szerepeljen.

A növényekben ugyanis nemcsak vitaminok és ásványi anyagok, hanem fitotápanyagok is találhatók, amelyek a zöldségek, gyümölcsök élénk színét adják és az egészségünkre is jótékony hatással vannak. Ha csak egy bizonyos színkategóriájú gyümölcsöt vagy zöldséget fogyasztunk, akkor létfontosságú tápanyagoktól fosztjuk meg magunkat.


Jó hír, hogy a NUTRILITE-ra most is számíthatunk: a világ vezető étrend-kiegészítő márkája bemutatja a megújult DOUBLE-X™ tablettát, mellyel teljeskörűen pótolhatjuk a mindennapi étrendből hiányzó vitaminokat, tápanyagokat, ezzel segít elérni azt az egyensúlyt, amire szervezetünknek szüksége van ahhoz, hogy egészségesen működjön. Az új DOUBLE X kiegészítő vitamin- és tápanyag utánpótlást nyújt akkor is, amikor szervezetünket nagyobb terhelés éri, például a felgyorsult életmódból eredő, stresszes időszakokban.

Még több egészség