Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah


Távoli, különleges úti cél, egy ország, amiről még keveset tudunk. Fedezzük fel együtt Ras Al Khaimahot!

Az Egyesült Arab Emírségekbe való utazás egyre népszerűbb itthon. A Ras Al Khaimah emírségének legvonzóbb attrakciója a 64 km hosszan húzódó érintetlen szépségű, trópusihoz hasonlatos tengerpartja, és az, hogy a Dubai leszállást követően 45 perc alatt ott lehetünk. Méghozzá légkondicionált, free wifis luxusbusszal. Az ország tengerpartján a luxusszállodák várják a nyaralni vágyókat, napijeggyel bármelyik strandját kipróbálhatjuk. Ha ennél is szebbet, vagyis a fehér homoknál, a kékséges víznél is szebbet szeretnénk látni, keressük fel az Al Marjan ember alkotta remekművét! Ez négy korall alakú mesterséges szigetből áll: különleges környezet, pazar szállodák várják a vendégeket. Aki aktívabb pihenésre vágyik, különböző programok közül választhat.

Ice Land Water Park
Ezt a közvetlen a tengerpart mellé épült vízi élményparkot Anktartisz témájú attrakciói és hatalmas területe teszik feledhetetlenné (lásd nyitókép). 7 csúszdatornyából 27 fantasztikus csúszda visz a mélybe, 400 méter hosszú mesterséges folyója változatosan kiépített fantázia-tájakon vezet keresztül. A Kids cove pingvines játszótere, 6000 m2-es szórakoztató medencéje, üzletei és éttermei csodálatos családi programokat garantálnak az egész szezonban.
Bátraknak!
Itt található a világ legnagyobb drótkötél-pályája, ez 2,83 kilométer hosszú, ráadásul a sziklák között vezet.
Kirándulás a Hadzsar-hegységbe
Az ország keleti részén található 1934 méter magas sziklás hegységbe vezető autóúton remek fotó-szafarikat és kirándulásokat, trekking túrákat lehet tenni. A bátrabbaknak akár biztosítóköteles sziklamászással kombinált vezetett túrákat is szerveznek.
Jazirat al-Hamra- az elhagyott szellemváros
A fővárostól kb. 20 kilométerre levő szellemvárost az 1960-as években elhagyták lakói. A középkori eredetű épületeket korallkőből emelték. Szervezett túrákat ide nem indítanak, de bérautóval vagy taxival érdekes program felkeresni és megnézni a régi házakat, mecseteket és széltornyokat.
Dhayan erőd
Ras Al Khaimah katonai erősségeinek jó része elpusztult a britek elleni harcok során, így különleges jelentőséggel bír ez a kis sártéglából emelt erősség, amelyhez kanyargós lépcsők vezetnek fel. Az erődből nyíló panorámában gyönyörködve a Hadzsar-hegység és datolyapálma ligetek tárulnak a szemünk elé.
Rash al Khaimah
A főváros felkeresése során mindenképpen nézzük meg a helyi Nemzeti Múzeumot, amely korábban az uralkodócsalád lakhelye volt. A gyűjtemény bemutatja az ország múltjának legérdekesebb tárgyi emlékeit, ezek felölelik a gyöngyhalászatot, a datolyatermesztést, a hadi felszereléseket és az uralkodók életét. A Múzeum melletti árnyas kert és az óváros régi épületeivel várja az utazókat.
Shimal
A főváros közelében lévő ásatási terület több érdekes archeológiai és történelmi helyszínt rejt. 4-5000 éves sírhelyeket, pre-iszlám periódusból származó házakat, őrtornyokat és az egykori uralkodó Sheba palotáját.
Még több utazás