Fiúknak karácsonyra

Fiúknak karácsonyra


Lego nélkül nincs karácsony? Ha a legkisebb csomaggal, de akkor is jó, ha kerül a fa alá. Mi a könyvről, társasjátékról sem mondanánk le, mert a közösen töltött idő és a közös élmény úgy is felülírja bármelyik tárgyat.

A nagy csekklopás

Howard Wallace a saját magánnyomozói szabályai szerint él. Ő aztán tudja, hogyan induljon ki abból, amije van: ballonkabát helyett fürdőköpeny, összetákolt iroda az iskola hátsó kertjében, barátja pedig egy szál sem. Amikor egy diáktársa megbízza egy zsarolási ügy felderítésével, azonnal elvállalja a megbízást, sőt még az új lányt, Ivy Masont is maga mellé veszi. Mire Howard rájön, hogy Ivy nem csak segéderőként hasznos, de barátnak sem olyan rossz, addigra annyi iskolai szabályt szeg meg, hogy választás elé kerül: elveszíti Ivy barátságát vagy örökre feladja a magánnyomozást.

Dániel András:  A Kuflik és a szélposta

SZSSSFUŰŰSSHH! SSZHUSHHHŰŰŰFF! Fű, de fúj a szél az elhagyatott réten! És hogy bosszankodnak a kuflik, hogy elviszi az összes levelet! Várjunk csak! Elviszi a leveleket? Hohó! Ezen akkor érdemes elgondolkodni, igaz? Egy másik napon Bélabá észrevesz a távolban valamit, ami olyan, mint egy… vagy nem is, inkább mint valami… Hogy igazából mi lehet, azt nem látja rendesen, de érdekesnek tűnik, az biztos! Elő is veszi a távcsövét, de sajnos kiesik és elgurul az üvege…

Lego Star wars kártya

Aki egyszer elkezdi gyűjteni, az mindet szeretné birtokolni. Ha nem akarod a boltban megvenni, csereberélj fórumokon vagy keresd a vaterán!

Rumini kincsesláda

Rumini rajongóknak kötelező. Ha már olvastad az összes regényt, játssz! Gyűjtsd össze te a legkülönlegesebb kincseket a kincsesládádba: a vacsöppentőt, a némító kencét, a láthatatlanná tévő kalapot. Ha senkinek sem sikerül ugyanolyan varázstárgyat szerezni, mint neked, tied a győzelem! Nem kell mást tenned, mint figyelni, és gyorsan lecsapni a legértékesebb tárgyakra!

Lego Classic 10709

Egy kis doboz lego csodákra képes, pláne az, amely a fantázia világából fog építkezni…

Dixit

A Dixit társasjátékot a francia Jean-Louis Roubira tervezte, a kártyákat Marie Cardouat rajzolta, és eredetileg a Libellud kiadó gondozásában jelent meg 2008-ban. Azóta számos díjjal gazdagodott, és megannyi kiegészítője jelent meg az évek során. A Dixit kártyákon található lélegzetelállító alkotások vezetik a játék vezérfonalát, ezek a teljesen különböző tartalmú, témájú és hangulatú kártyalapok versengenek „egymással” a pontokért. A játék megnyeréséhez asszociációs készség, figyelem, kreativitás, ön- és emberismeret, és egy kis szerencse is szükséges.

Hal alakú mosdókesztyű

Csak egy apróság, de mivel az esti fürdés még mindig maga a megtestesült szeánsz, dobjuk fel valamivel!

J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek

Tolkien gyermekei számára nem csupán az ajándékok miatt volt fontos és érdekes Karácsony apó, ők ugyanis minden évben képekkel illusztrált levelet is kaptak tőle: mesélt nekik a házáról, a barátairól és az északi-sarki eseményekről. A havas borítékot – amelyen persze északi-sarki postabélyegző volt – néha a házban találták meg a gyerekek, máskor a postás hozta. Az idő előrehaladtával Karácsony apó háztartása egyre nagyobb lett. Eleinte csak a Jegesmedvéről esett szó, ám később felbukkannak Hómanók, Vörös Törpék, Hóemberek is, no meg Jegesmedve unokaöccsei, akik látogatóba érkeztek, de aztán ott ragadtak. Mindvégig Jegesmedve maradt Karácsony apó legfőbb segítőtársa, ugyanakkor ő a legfőbb okozója az ajándékok körül időnként keletkező zűrzavarnak. Végül Karácsony apó maga mellé vett egy manót, aki titkárként sokat segített neki. A szívmelengetően kedves kötet bemutatja Karácsony apó reszketeg kézírását, egyúttal a levelekhez mellékelt szinte valamennyi képet is. Nem marad ki persze az ábécé sem, amelyet Jegesmedve szerkesztett a koboldrajzok alapján, ahogy az a levél sem, amelyet ezzel a különleges írással küldött a gyerekeknek.

Lego Batman

Tavaly még a hősöket gyűjtötte? Hogy ne lőjünk mellé, vegyünk csak kis zacskóval figurát, mondjuk a Batman szériából…